FAQ

Lagerförda produkter: 1-2 arbetsdagar
Enfärgade standardremmar: normalt ca 1 vecka
Remmar och spännband med egen text/logo: normalt ca 2 veckor
Remmar som ska packas för butiksförsäljning: ordinarie leveranstid + ytterligare ca 1 vecka (beroende på volym)
Ej lagerförda produkter: 1 vecka – 3 månader beroende på typ av produkt och volym. Fråga oss!

Dessa leveranstider är självklart ungefärliga. Eftersom vi har egen tillverkning kan vi ofta lösa akuta ärenden betydligt snabbare än angivna ledtider ovan. Det får vi dock ta ställning till från fall till fall. Vid beställning skickar vi alltid ut en orderbekräftelse med aktuellt leveransdatum för just din order.

Ja, kanske. Detta är något vi får ta ställning till från fall till fall. Det finns en hel rad faktorer som avgör om en logotyp går att väva in eller ej. Vävtekniken i våra maskiner har vissa begränsningar som vi måste anpassa oss till. Sådant som detaljrikedom, vilka slags former som förekommer och hur många färger loggan innehåller är faktorer som påverkar. Kontakta oss med dina önskemål så ska vi göra vårt bästa för att få till en så bra lösning som möjligt.

Det beror naturligtvis på hur långt ditt mönster är i förhållande till hur korta remmar du vill köpa. Vi gör allt vi kan för att passa in ditt mönster på remmarna du valt. Ibland är det omöjligt och då kommer vi säga till.

I vissa fall går det att lösa genom något som vi kallar ”fotocellskapning”. Kortfattat innebär det att vi väver ett anpassat mönster för varje enskild längd och konstruerar det så att det alltid förekommer ett förbestämt antal loggor/texter på varje rem. Sedan kapas remmarna i en särskild kapmaskin som kan läsa av mönstret och alltid kapa på rätt ställe. Här kan du se ett exempel på hur det kan se ut:

Denna teknik är förstås jättebra, så varför gör vi inte såhär med alla remmar? Det finns flera skäl till det:

1. Tekniken lämpar sig bäst för remmar under 2 m längd eftersom kapmaskinen har svårt att hantera längre remmar.

2. Denna teknik går inte att kombinera med vare sig snedkapad ände eller maskinrullade remmar, eftersom dessa verktyg ej finns i fotocellskapen (rullkap och snedkapad ände går dock fint att kombinera).

3. Det innebär en hel del merarbete för vår produktionspersonal. Till exempel måste vi göra flera olika mönster till samma kund, och det blir mer hantering både i kapningen och sömnaden på grund av produktionstekniska skäl. Om alla remmar skulle tillverkas på detta sätt skulle det både bli dyrare styckpriser och längre leveranstider.

Den generella regeln är maximalt 1+2 färger på 25 mm remmar och 1+1 färg på 18 mm remmar. På en 25 mm rem innebär detta alltså att man har en bottenfärg (oftast svart) plus en eller två ytterligare färger för mönstret. På produktsidorna hittar du exempel på hur remmar med flera färger kan se ut. 18 mm remmar är begränsade till maximalt 2 färger p.g.a. tekniska skäl.

Vi väver och syr alla remmar med invävd text/logo på beställning, vilket innebär att vi måste ställa om våra vävmaskiner mellan varje order genom att ex. byta färger på garnet och mata in nya mönster. Omställningstiden och arbetsinsatsen som krävs innebär att vi måste ha minikvantiteter för att få lönsamhet i vår tillverkning.

Spännremmar med text/logo på svart botten: 300 m
Spännband med text/logo (order med endast spännband): 500 m
Färgad framsida (annan bottenfärg än svart på bandets framsida + mönster i max 2 färger (1 färg på 18 mm)): 1000 m
Helfärgat band (fram & baksida i avvikande färg + mönster i max 2 färger (1 färg på 18 mm)): 2000 m

En spännrem har ett enkelt klämlås av plåt eller gjuten zink som kan lossas med en fingertryckning. Ett spännband har en s.k. pumpspännare som ger hävstångseffekt och gör det möjligt att spänna åt bandet hårdare. Dessa finns i olika varianter och storlekar med samma grundläggande funktion.

Spännrem
Spännrem med Arno originalspänne
Spännband
Spännband

Alla våra band med invävt mönster är tillverkade i polypropen (PP) som är ett lätt men slitstarkt material. Det är också det som våra enfärgade standardremmar är tillverkade av. Polyesterband (PE) är dock ett betydligt starkare material och rekommenderas till produkter som ska utsättas för extra tuffa miljöer, t.ex. permanent montering utomhus eller i miljöer där användning av kemikalier förekommer. Vi har flera olika kvalitéer av polyesterband att välja mellan i vår produktion och väljer det som passar bäst för kundens behov och kravbild.

Det beror på en rad olika faktorer, bland annat:

1. Om bandet är gjort av polyester eller polypropen.

2. Vilken bredd och tjocklek bandet har.

3. Vilket spänne, spännare eller beslag som sitter på bandet.

4. Vilken sorts söm som använts för att sy remmen.

Alla våra spännband är märkta med en etikett som anger hur tung last man får surra. Spännremmar är inte märkta med någon etikett. Vi kvalitetsmäter våra olika remmar och spännband och testar både surrnings och brottstyrka för att se så att våra komponenter håller rätt kvalité. Vi har kalibrerad och godkänd testutrustning i huset, så om du behöver mer specifika siffror på vad som gäller för just dina remmar kan du alltid be oss att testa dem åt dig.

Ja, det kan du! Vi kan erbjuda flera olika alternativ för konsumentförpackade remmar. Några av dem hittar du här, men om du har andra önskemål om packning är du välkommen att höra av dig till oss. Vi kan göra en rad anpassningar till våra förpackningslösningar för att passa er unika företagsprofil.

Lär dig mer om hur man använder spännband genom att läsa denna artikel. Den innehåller information om hur man spänner och lossar spännband, olika typer av surrningar och brottstyrka, samt märkning enligt EU-standarden EN 12195-2. 

I vår artikel om lastsäkring kan du hitta information kring olika metoder och tekniker som används för att säkerställa att lasten förblir säker under hela transporten.

Har du en fråga som inte besvaras här?

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan!