Integritetspolicy

1 – Allmänt

Vi på Arno-Remmen AB vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Denna integritetspolicy förklarar hur vi samlar in, använder, lämnar ut och lagrar dina personuppgifter samt hur vi i övrigt säkerställer att dina personuppgifter behandlas enligt gällande lagstiftning. Det är viktigt för oss att du läser och förstår denna integritetspolicy och att känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter.

2 – Vem är personuppgiftsansvarig?

Arno-Remmen AB, med org. nr 556775-7884 och postadress Box 6, 681 21 Kristinehamn (i denna policy kallat ”Arno-Remmen”) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Detta ansvar innefattar de tillfällen då Arno-Remmen tillhandahåller och marknadsför produkter och tjänster, samt vid övriga kontakter med Arno-Remmen, såsom besök i vår webbutik eller serviceärenden via e-post och telefon. Som personuppgiftsansvarig är det Arno-Remmens ansvar att se till att dina uppgifter hanteras på ett korrekt och säkert sätt enligt tillämplig lagstiftning.

3 – Vilka personuppgifter behandlar vi?

Arno-Remmen samlar in och behandlar följande kategorier av personuppgifter om dig som kund eller potentiell kund i samband med att du begär offert, genomför köp och använder våra tjänster och att vi marknadsför och saluför våra produkter och tjänster.

  • Kontaktuppgifter såsom namn, titel och attesträttighet, e-postadress, leveransadress, fakturaadress och telefonnummer.
  • Kontoinformation såsom kundnummer och när kontot registrerades.
  • Kundinställningar för marknadskommunikation och personliga erbjudanden.
  • Identifikationsnummer, dvs. personnummer eller organisationsnummer.
  • Orderinformation såsom ordernummer, beställda produkter eller tjänster, orderdatum, pris, rabatt och köphistorik.
  • Betalningsuppgifter såsom betalningssätt, transaktionstidpunkt, belopp och betalningshistorik.
  • Finansiell information som kreditupplysningar.
  • Korrespondens och annan information om supportärenden såsom anteckningar och e-postmeddelanden vid kontakt med kundservice.
  • Användargenererade data om din interaktion med Arno-Remmens marknadskommunikation och webbplatser, såsom IP-adress, enhetsinformation (teknisk information om dator, mobiltelefon och andra enheter som du använder t.ex. webbläsarinställningar, tidzon, operativsystem), platsinformation, svar på enkäter samt klick- och besökshistorik som bland annat visar vilka av våra varor eller erbjudanden du varit intresserad av, hur du interagerar med våra nyhetsbrev och vilka av våra event du anmält dig till och deltagit på samt resultat från kundnöjdhets- eller marknadsundersökningar.
  • Uppgifter lämnade i tävlingsbidrag samt anmälan till och utvärdering av event eller andra marknadsföringsåtgärder inklusive hälsodata såsom uppgift om allergier.

4 – Från vilka källor samlar vi in data om dig som kund?

  • Arno-Remmen samlar in dina personuppgifter direkt från dig när du genomför en beställning, besöker Arno-Remmens hemsida, deltar vid våra events, klickar på länkar i digital marknadskommunikation som vi har skickat till dig, är i kontakt med vår kundtjänst och när du på annat sätt har kontakt med Arno-Remmen och lämnar uppgifter om dig. Information om dig samlas in vid dessa tillfällen för att du ska kunna ingå avtal med oss och för att vi ska kunna tillhandahålla våra produkter och tjänster till dig.
  • Utöver de uppgifter som Arno-Remmen samlar in från dig kan vi också samla in personuppgifter från någon annan, dvs. från tredje part. Vi hämtar uppgifter om kreditvärdighet från kreditvärderingsinstitut och upplysningsföretag, t.ex. UC.
  • Arno-Remmen samlar även in vissa personuppgifter via cookies som loggar hur du använder vår webbplats och därmed vilket innehåll du föredrar.

5 – Varför behandlar vi uppgifter om dig?

Arno-Remmen samlar in och hanterar uppgifter om dig för olika ändamål. Dessa ändamål sätter de yttre ramarna för vad vi får använda dina personuppgifter till. Nedan förklarar vi ändamålen med vår behandling och ger exempel på vilka behandlingsaktiviteter som sker under respektive ändamål. Observera att vissa av dina personuppgifter kan behandlas för flera ändamål.

  • Hantera beställningar och köp
    Behandling av personuppgifter för detta ändamål omfattar aktiviteter för att bland annat identifiera dig, skicka orderbekräftelse, hantera betalning för beställda produkter och varor samt bedöma vilka betalningssätt vi kan erbjuda dig (baserat på kontaktuppgifter, beställda varor, betalningshistorik och finansiell information), leverera beställningar, avisera om leverans samt hantera reklamations- och garantiärenden avseende köpta produkter och tjänster. Den insamling av uppgifter som vi gör för att kunna hantera dina beställningar och köp krävs för att vi ska kunna fullgöra våra skyldigheter enligt Arno-Remmens allmänna försäljningsvillkor. Om uppgifterna inte lämnas av dig kan våra skyldigheter inte fullgöras och vi kan i så fall neka dig beställningen eller köpet.
  • Lämna information om och marknadsföra produkter och tjänster
    Vi behandlar personuppgifter för detta ändamål för att per post, e-post, sms/mms och telefon informera dig om och marknadsföra de produkter, tjänster och erbjudanden som Arno-Remmen säljer, visa rekommendationer samt bjuda in till events, tävlingar och marknads- och kundnöjdhetsundersökningar.
  • Genomföra och hantera deltagande i event, tävlingar och andra marknadsföringsåtgärder
    Behandling av personuppgifter för detta ändamål omfattar åtgärder för att t.ex. identifiera deltagare, kommunicera med deltagare i en tävling samt utse vinnare och förmedla vinster samt kommunicera med deltagare innan och efter ett event (såsom bekräftelser på anmälningar, påminnelser och utvärderingar). Observera att information om att du har deltagit i events omfattas av kategorin användargenererade data som behandlas för andra ändamål.
  • Hantera ärenden som kommer in till Arno-Remmens supportfunktioner
    Behandling av personuppgifter för detta ändamål omfattar Arno-Remmens aktiviteter för att t.ex. kommunicera, säkerställa kundens identitet, utreda klagomål- och supportärenden, besvara frågor som kommer in till kundtjänst eller andra supportfunktioner via e-post, telefon eller digitala kanaler, rätta felaktiga uppgifter, ge teknisk support och vårda kundförhållandet.
  • Fullgöra rättsliga förpliktelser
    Personuppgifter behandlas för detta ändamål för att Arno-Remmen ska kunna uppfylla krav i lagar, domar eller myndighetsbeslut. Exempel på sådana krav är produktansvar och produktsäkerhet såsom framtagande av kommunikation och information om produktlarm och produktåterkallelser (t ex vid en defekt eller hälsovådlig produkt) och skyldigheter att spara viss information enligt bokföringslagen som kan hänföras till en enskild individ. Om uppgifterna som Arno-Remmen samlar in inom ramen för detta ändamål inte lämnas kan vår rättsliga skyldighet inte fullgöras och vi kan i så fall neka dig beställningen, köpet eller den aktivitet som ger upphov till våra rättsliga förpliktelser.
  • Förhindra missbruk samt förhindra, förebygga och utreda brott inom ramen för vår verksamhet
    Behandling av personuppgifter för detta ändamål sker bland annat för att förhindra, förebygga och utreda misstanke om stöld och bedrägeri. När du vill betala för varor på faktura genomför vi därför en bedrägerikontroll där vi analyserar vilka produkter du vill köpa, leveransadress, värdet av produkterna, m.m. Vi flaggar handlingsmönster som ofta förekommer i samband med bedrägerier och därefter genomförs en manuell prövning för att undersöka risken att det kan vara fråga om ett bedrägeriförsök. Misstänkta brott och försök till brott kan komma att polisanmälas.
  • Utvärdera, utveckla och förbättra Arno-Remmens produkter, tjänster och system
    Behandling av personuppgifter för detta ändamål omfattar aktiviteter för att bland annat utveckla eller lyfta fram digitala funktioner, förbättra vårt kunderbjudande (t.ex. utveckling av tjänster och produkter), ta fram underlag i syfte att förbättra varu- och logistikflöden (t.ex. för att kunna prognostisera inköp, lager och leveranser), utveckla och förbättra företagets sortiment och resurseffektivitet samt förbättra vårt IT-system för att höja säkerheten, ta fram statistik för marknads- och kundanalyser samt affärsuppföljning samt affärs- och metodutveckling relaterat till beställningar och köp, automatiskt arkivera beteenden som senare kan behöva granskas av säkerhetsskäl och ge kunder möjlighet att påverka det sortiment som Arno-Remmen tillhandahåller. För att kunna uppfylla detta ändamål utför Arno-Remmen generella analyser i aggregerad form, dvs. inte på individnivå, avseende bland annat klick- och besöksbeteenden, enhetsinformation, orderhistorik, betalningshistorik, geografisk ort och enskilda kunders feedback.

6 – Vilka är de legala grunderna för vår behandling av dina personuppgifter?

För att Arno-Remmen ska ha rätt att samla in och behandla dina personuppgifter måste det finnas en laglig grund för varje ändamål som uppgifterna behandlas för. De lagliga grunderna som vi baserar vår behandling på är beskrivna i detta avsnitt. Observera att flera lagliga grunder kan vara tillämpliga för samma behandling.

  • Rättslig förpliktelse
    Denna grund innebär att vår behandling är nödvändig för att fullgöra en rättslig förpliktelse som krävs av Arno-Remmen, exempelvis att dokumentera betalningsuppgifter för att uppfylla kraven i bokföringslagen.
  • Avtalsförpliktelser
    Denna grund innebär att behandlingen är nödvändig för att fullgöra ett avtal med dig som kund eller för att kunna ingå avtal i ett senare skede. Vid beställning eller köp behandlar vi dina uppgifter för att fullgöra skyldigheter enligt Arno-Remmens allmänna försäljningsvillkor. Då kan det t.ex. vara nödvändigt att Arno-Remmen registrerar dina kontaktuppgifter så vi kan fullgöra vår skyldighet att leverera produkten eller tjänsten samt att vi gör en kreditupplysning om du väljer faktura som betalningssätt så vi kan säkerställa din betalningsförmåga.
  • Berättigat intresse
    Denna grund innebär att vår behandling baseras på en s.k. intresseavvägning av berättigat intresse. Med detta menas att behandlingen sker för att Arno-Remmen bedömer att vi har berättigade intressen av att behandla dina personuppgifter som väger tyngre än ditt intresse att inte få personuppgifterna behandlade. På denna grund behandlar vi bland annat dina personuppgifter för att förhindra, förebygga och utreda brott inom ramen för vår verksamhet. Om vi bedömer att brott eller försök till brott har begåtts och vi gör en polisanmälan kommer Arno-Remmen även fortsätta att behandla dina personuppgifter för att vi ska kunna fastställa, försvara eller göra gällande rättsligt anspråk.

7 – Hur länge sparar vi dina uppgifter?

Arno-Remmen kommer att spara dina personuppgifter så länge som det är nödvändigt för att fullgöra de ändamål som uppgifterna behandlas för. Hur lång lagringsperioden är beror alltså på för vilket ändamål som uppgifterna behandlas. Därutöver kan Arno-Remmen komma att spara uppgifterna längre om det behövs för att fastställa, försvara eller göra gällande rättsligt anspråk, t.ex. om det pågår en tvist eller om en anmälan om brott har lämnats in till Polismyndigheten. Vi genomför regelbundet gallringar och ta bort personuppgifter som inte längre är nödvändiga.

8 – Översikt av vår personuppgiftsbehandling

Nedan har vi gjort en översiktlig sammanställning av vår behandling av personuppgifter för att tydligt förklara vilka kategorier av personuppgifter vi behandlar för våra olika ändamål, vilken rättslig grund som ligger till grund för vår behandling och hur länge vi lagrar uppgifterna.

Ändamål Laglig grund Kategori av personuppgift Lagringstid
För att hantera beställningar och köp
Avtalsförpliktelser enligt Arno-Remmens försäljningsvillkor
  • Kontaktuppgifter så som namn, adress, e-post och telefonnummer
  • Identifikationsnummer
  • Kundnummer
  • Betalningsuppgifter
  • Finansiell information
5 år efter att senaste beställningen är betald
För att lämna information om och marknadsföra produkter och tjänster

Avtalsförpliktelser enligt Arno-Remmens försäljningsvillkor

Berättigat intresse

  • Kontaktuppgifter så som namn, adress, e-post och telefonnummer
  • Orderinformation och historik
  • Kundinställningar såsom val att ta emot marknadsföring
Så länge du är kund hos Arno-Remmen
För att genomföra och hantera deltagare i event, tävlingar och andra marknadsföringsåtgärder
Berättigat intresse
  • Kontaktuppgifter så som namn, adress, e-post och telefonnummer
  • Kundnummer
  • Uppgifter lämnade i tävlingsbidrag, anmälan och utvärdering
1 år efter att eventet eller tävlingen är avslutad
För att hantera ärenden som kommer in till kundtjänst eller andra supportfunktioner

Avtal

Berättigat intresse

  • Kontaktuppgifter så som namn, adress, e-post och telefonnummer
  • Kundnummer
  • Orderinformation och historik
  • Användargenererade data
  • Korrespondens och annan information om supportärenden så som teknisk information om kundens utrustning

Fem år efter den senaste kontakten i ärendet eller, om garantiperioden för produkt eller tjänst som ärendet avser är längre, efter att den perioden har löpt ut.

För att fullgöra rättsliga förpliktelser såsom krav i bokföringslagen, produktansvar samt skydd av dina personuppgifter i våra system

Rättslig förpliktelse

  • Kontaktuppgifter som namn, adress, e-post och telefonnummer
  • Kundnummer
  • Orderinformation och historik
  • Kalibreringsbevis
  • Betalningsuppgifter
  • Korrespondens och annan information om supportärenden

Så länge vi är skyldiga att spara uppgifterna enligt tillämplig lag eller myndighetens beslut

9 – Vilka delar vi dina personuppgifter med?

  • Arno-Remmen kan komma att lämna ut dina uppgifter till andra företag för att du ska kunna ta del av våra erbjudanden, produkter och tjänster. Mottagarna av dina personuppgifter kan antingen vara personuppgiftsbiträden till Arno-Remmen, dvs. företag som behandlar dina uppgifter för vår räkning och enligt våra instruktioner, eller självständigt personuppgiftsansvariga, dvs. företag som ansvarar självständigt för behandlingen av dina uppgifter då de har en direkt relation med dig som kund.
  • Arno-Remmen kan även komma att lämna ut dina uppgifter till myndigheter om det är nödvändigt för att följa lag, föreskrift eller myndighetsbeslut eller för att Arno-Remmen ska kunna fastställa, försvara eller göra gällande rättsliga anspråk.
  • Beroende på vilka kontakter du har haft med Arno-Remmen, t.ex. om du mottar marknadskommunikation, kan Arno-Remmen lämna ut dina personuppgifter till följande mottagare:
    1. Företag som tillhandahåller information från folkbokföringen eller andra offentliga register för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig så vi kan hantera dina beställningar och köp. De uppgifter som lämnas ut är identifikationsnummer och kontaktuppgifter baserat på våra avtalsförpliktelser till dig som laglig grund.
    2. Analys- och marknadsföringsföretag som tillhandahåller tjänster såsom automatiserade marknadsföringsverktyg, analyser, kommunikation, print och distribution. Dessa mottagare hjälper Arno-Remmen med att analysera dina uppgifter samt att informera om och marknadsföra de produkter och tjänster som Arno-Remmen säljer. De uppgifter som lämnas ut är kontaktuppgifter, kontoinformation, kundinställningar, orderuppgifter och användargenererade data baserat på berättigat intresse.
    3. Statliga myndigheter, såsom Polismyndigheten eller Skatteverket, som vi är skyldiga att lämna ut dina personuppgifter till enligt lag eller myndighetsbeslut eller som vi lämnar ut personuppgifter till pga. misstanke om brott eller försök till brott. De kategorier av uppgifter som lämnas ut är kontaktuppgifter, identifikationsnummer, kontoinformation, orderinformation, betalningsuppgifter och användargenererade data baserat på rättslig förpliktelse som åligger Arno-Remmen eller för att vi ska kunna fastställa, försvara eller göra gällande rättsligt anspråk.
  • Om du har lagt en beställning eller genomför köp från Arno-Remmen kan vi dessutom lämna ut dina personuppgifter till följande mottagare inom ramen för hantering av dina beställningar och köp baserat på våra avtalsförpliktelser gentemot dig som laglig grund:
    1. Leverantörer, tillverkare, distributörer och underleverantörer av produkter och tjänster som Arno-Remmen säljer som bland annat tillhandahåller produkterna och tjänsterna samt hjälper oss med supporttjänster såsom underhåll, reparation och kassering av returnerade produkter. Uppgifterna som lämnas är kontaktuppgifter och orderinformation.
    2. Logistikföretag och speditörer som hjälper oss med varutransporter så vi kan leverera våra produkter och tjänster till dig. Vi lämnar ut kontaktuppgifter och orderinformation till dessa mottagare.
    3. Samarbetspartners och leverantörer av betalningslösningar, t.ex. banker, kreditinstitut och andra finansiella aktörer, som ser till att du kan genomföra betalningar och erbjuder dig olika finansieringslösningar. Uppgifterna som lämnas ut är kontaktuppgifter, identifikationsnummer och betalningsuppgifter.
    4. Kreditvärderingsinstitut, kreditupplysningsföretag eller banker som förser oss med underlag för att vi ska kunna säkerställa din betalningsförmåga, t.ex. kreditupplysningar, när du ansöker om kredit inom ramen för hantering av dina beställningar och köp. Den uppgift som lämnas ut är identifikationsnummer.
    5. Företag som tillhandahåller finansiella tjänster såsom reskontra och inkassoverksamhet som säkerställer att Arno-Remmen får betalt för levererade produkter och tjänster inom ramen för hantering av dina beställningar och köp. De av uppgifter som lämnas ut är kontaktuppgifter, identifikationsnummer, orderinformation och betalningsuppgifter.
  • Arno-Remmen kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part om vi inte har ditt tillstånd till det.

10 – Var lagrar vi dina personuppgifter?

Arno-Remmen kommer främst att hantera dina personuppgifter inom EU/EES. Men vi kan även komma att överföra dina personuppgifter till ett land utanför EU/EES om vi behöver dela dina uppgifter med Arno-Remmens leverantörer eller samarbetspartners som finns eller lagrar personuppgifter i ett land utanför EU/EES. Om dina personuppgifter skulle överföras till något land utanför EU/EES kommer Arno-Remmen att vidta de åtgärder som krävs för att på ett lagligt sätt överföra personuppgifterna genom att säkerställa att dina personuppgifter hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå som är jämförbar med det skydd som erbjuds inom EU/EES, exempelvis genom att ingå avtal med mottagaren som innefattar EU-kommissionens standardavtalsklausuler eller, om överföring sker till USA, genom att mottagaren certifierat sig att följa principerna i Privacy Shield.

11 – Vad har du som registrerad kund för rättigheter?

Arno-Remmen ansvarar för att dina personuppgifter behandlas enligt gällande lagstiftning. I detta avsnitt beskrivs dina rättigheter kopplade till vår behandling av dina personuppgifter. Vi kommer på din begäran eller på eget initiativ att rätta, avidentifiera, radera eller komplettera uppgifter som upptäcks vara felaktiga, ofullständiga eller missvisande. Om du har frågor om detta eller vill utöva någon rättighet, vänligen kontakta oss på de uppgifter som framgår längst ner i denna policy.

  • Rätt till tillgång till dina personuppgifter
    Vi på Arno-Remmen vill vara öppna med hur vi behandlar dina personuppgifter. Om du vill få insyn i den behandling som vi gör om dig har du rätt att begära att få information om behandlingen, inklusive en kopia av dina personuppgifter som är under behandling, ett s.k. registerutdrag. Detta omfattar information om ändamål, kategorier av personuppgifter, kategorier av mottagare av personuppgifter, lagringsperiod eller kriterierna för hur lagringsperiod fastställs, information om varifrån uppgifter har samlats in och förekomsten av automatiserat beslutsfattande inklusive information om logiken bakom och betydelsen av behandlingen. Observera att vid en begäran om tillgång kan vi komma att fråga om ytterligare uppgifter om dig för att säkerställa att vi lämnar ut uppgifterna till rätt person och vilka uppgifter du vill ta del av. Registerutdraget är kostnadsfritt men vid upprepade förfrågningar har Arno-Remmen rätt att ta ut en administrativ avgift om 100 kr.
  • Rätt till rättelse av dina personuppgifter
    Arno-Remmen är måna om att ha korrekta och uppdaterade personuppgifter. Om uppgifterna som vi har om dig är felaktiga har du rätt att begära att de rättas. Du har även rätt att komplettera eventuellt ofullständiga personuppgifter, t.ex. om vi har rätt gatuadress men saknar gatunummer. På din begäran kommer vi att så snabbt som möjligt rätta de felaktiga eller ofullständiga uppgifter vi behandlar om dig.
  • Rätt till radering av dina personuppgifter
    Vi respekterar att de personuppgifter som vi behandlar om dig är lånade från dig. Du har därför rätt att begära att Arno-Remmen tar bort dina personuppgifter när uppgifterna behandlats på ett olagligt sätt, måste raderas för att uppfylla en rättslig förpliktelse som Arno-Remmen omfattas av, inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de har behandlats eller när du invänder mot en intresseavvägning av berättigat intresse som Arno-Remmen har gjort och det saknas berättigat intresse för Arno-Remmen eller tredje part som väger tyngre (se nedan avsnitt f) för information om rätten att invända). Vi kan dock inte alltid tillmötesgå din begäran då det kan finnas anledningar som ger oss rätt att fortsätta behandlingen, t.ex. om personuppgifterna behandlas för att uppfylla en rättslig förpliktelse som legal grund (såsom enligt krav i bokföringslagen) eller om uppgifterna är nödvändiga för att Arno-Remmen ska kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk.
  • Rätt till dataportabilitet
    Du har rätt att få en kopia på de personuppgifter som rör dig i ett strukturerat format och i vissa fall få uppgifterna överförda till en annan personuppgiftsansvarig. Denna rätt omfattar dock bara uppgifter som du själv har lämnat till Arno-Remmen och som vi behandlar med stöd av samtycke eller avtalsförpliktelse gentemot dig som laglig grund.
  • Rätt till begränsning av behandling
    Du har rätt att begära att vår behandling av dina personuppgifter begränsas i vissa situationer, vilket innebär att uppgifterna bara får behandlas för vissa ändamål. Du kan t.ex. begära begränsning av felaktiga uppgifter när du har begärt rättelse. Under tiden som Arno-Remmen utreder uppgifternas korrekthet kommer behandlingen av dem att begränsas.
  • Rätt att göra invändningar mot viss typ av behandling
    När Arno-Remmen behandlar dina personuppgifter baserat på intresseavvägning av berättigat intresse som legal grund eller för direktmarknadsföring har du har rätt invända mot vår behandling. Invändning mot Arno-Remmen intresseavvägning kan göras när du har personliga skäl som rör situationen. Vid sådan invändning bedömer Arno-Remmen om vi har berättigade skäl för behandlingen som väger tyngre än ditt intresse att skydda din integritet. Om så är fallet får Arno-Remmen fortsätta att behandla dina personuppgifter trots att du har motsatt dig behandlingen. Invändning mot direktmarknadsföring och analyser som utförs för direktmarknadsföringsändamål kan du göra utan att uppge några skäl. Dessutom ges du möjlighet att invända mot marknadsföring vid varje enskilt digitalt utskick. Om du invänder mot direktmarknadsföring kommer vi att upphöra med behandlingen av dina personuppgifter för det ändamålet samt alla typer av direktmarknadsföringsåtgärder såsom att skicka nyhetsbrev och erbjudanden. Om du endast invänder mot personligt anpassade erbjudanden kommer marknadskommunikationen till dig att vara generell, då vi har svårt att bedöma vilken marknadsföring som är relevant för dig om vi inte får analysera dina personliga egenskaper.

Om du tycker att vi hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter finns längst ner i denna policy. Du har även rätt att inge eventuella klagomål angående behandling av dina personuppgifter till Datainspektionen som är ansvarig tillsynsmyndighet för behandling av personuppgifter i Sverige.

12 – Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Arno-Remmen har därför vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot olämpliga eller ofrivilliga utlämnanden, användning, otillbörlig åtkomst, radering, ändring eller skada av dina personuppgifter. Exempelvis sparas alla kunduppgifter i en databas som är skyddad med brandvägg och behörighetsstyrning så bara anställda inom Arno-Remmen som behöver åtkomst till dina uppgifter för att utföra specifika uppgifter har sådan tillgång.

13 – Tillämpning och ändring av integritetspolicyn

Den senast uppdaterade versionen av Arno-Remmens integritetspolicy finns alltid på vår webbplats. Vår integritetspolicy gäller vid var tid i den form och till det innehåll som är publicerat på webbplatsen.

Arno-Remmen har rätt att när som helst uppdatera integritetspolicyn. Om integritetspolicyn ändras kommer den uppdaterade policyn att publiceras på Arno-Remmens webbplats. Vi kan även komma att informera dig via e-post om det sker större förändringar av integritetspolicyn.

14 – Kontaktuppgifter

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om denna integritetspolicy eller om du vill ha mer information om vår behandling av dina personuppgifter eller om någon uppgift skulle vara felaktig och du vill att vi rättar den.

E-post: info@arno.eu
Telefonnummer: 0550-159 00
Telefontid vardagar 07.00 – 16.00.

Vi använder oss av cookies för att förbättra din upplevelse på den här webbplatsen. Läs vår integritetspolicy.

Välj land

Sverige

Deutschland