Spännband

Våra spännband för säker surrning av gods finns i utföranden för alla ändamål och behov. Vi tillverkar och lagerför de vanligast förekommande spännbanden på marknaden, och erbjuder lösningar för industri och proffs såväl som för hobbyanvändare. Hos Arno-Remmen hittar du spännband för alla behov och användningsområden.

Våra spännband för säker surrning av gods finns i utföranden för alla ändamål och behov. Vi tillverkar och lagerför de vanligast förekommande spännbanden på marknaden, och erbjuder lösningar för industri och proffs såväl som för hobbyanvändare. Hos Arno-Remmen hittar du spännband för alla behov och användningsområden.

Visa mindre

Spännband industri

Inom den industriella sektorn står behovet av högkvalitativa spännband i centrum av effektiv hantering och säkerhet. Våra spännband för industri är särskilt utformade för att uppfylla de krävande behoven inom olika industriella tillämpningar – oavsett om det handlar om att säkra utrustning, fixera material eller hantera tunga belastningar.

Långa

Långa spännband är nödvändiga när du ska säkra stora eller otympliga föremål på fordon eller lastbilar. Dessa kan också användas för att fästa föremål på platser som är svårtillgängliga eller långt ifrån fästpunkterna. Vi erbjuder flera längder som standard, men kan också anpassa efter dina exakta behov.

Korta

Våra korta spännband gör din lastsäkring och hantering ännu smidigare. Dessa  är utformade för att vara de perfekta komplementen till din lastspännare eller annan utrustning. Du kan enkelt anpassa längden till din specifika last, vilket eliminerar behovet av att hantera långa, otympliga band som kan vara i vägen.

Breda

Våra breda spännband har en robust konstruktion som ger lasten extra styrka och stabilitet. Detta gör dem särskilt lämpliga för att hantera tunga eller skrymmande laster. I vårt utbud hittar du  upp till en bredd på  35 mm, vilket ger dig den extra säkerheten du behöver.

Brottstyrka och surrningsstyrka

Spännbandets styrka kan mätas på två sätt; brottstyrka och surrningsstyrka. Brottstyrka refererar till den maximala belastning som bandet klarar av när det är utsträckt i båda ändar. Surrningsstyrkan är en indikation på bandets förmåga att hålla lasten på plats när det är fastsatt runt lasten i en överfallssurrning.  Surrningsstyrkan är dubbelt så hög som brottstyrkan eftersom den syftar på styrkan i båda sina surrningspunkter.

Trygg bandsurrning för lastsäkring & transport

Bandsurrning spelar en central roll när det gäller att säkra laster och minska risken för olyckor och skador på vägen. Vi tillhandahåller en mångsidig och pålitlig lösning som kan anpassas efter olika transportbehov. Med våra spännband för lastsäkring kan du vara säker på att dina transporter går smidigt och tryggt.

Anpassade lösningar

Oavsett vilken bransch du är verksam inom, erbjuder vi produkter som passar dina specifika behov. Inom vårt sortiment finns vita spännband med korrosionsbeständiga spännare, särskilt lämpliga för marina applikationer. För scen- och ljudbranschen har vi ett urval av svarta spännband.

De flesta av våra produkter finns i två standardalternativ: 2-delade med krok eller som ändlösa, men vi har även alternativ med specialbeslag eller som är utrustade med sydda öglor. Om du söker prisvärda spännband hittar du vad du behöver i vårt befintliga lager som alltid är tillgängligt och kan levereras snabbt. Utforska även vårt breda sortiment av surrningar och spännremmar som passar för en mängd olika användningsområden.